Menu

Zalige Zoetigheden

De geschiedenis van Fudge

Het recept stamt uit 1886 toen een jonge vrouw, Emelyn Battersby Hartridge ging studeren aan Vassar College. (USA) Zoals gebruikelijk was zij lid van een vrouwelijke studentenvereniging waarvan de leden elkaar “verenigingszusters” noemden. Ze schreef aan een vriendin dat het nichtje van één van haar mede “zusters” in een winkel in Baltimore fudge maakte en hoe lekker dat was. Eindelijk in 1888 kreeg zij het recept en maakte ze haar eerst fudge.

Na het succes van de “Vassar-fudge” ontstaan ook op andere hoge scholen voor vrouwen eigen varianten hierop. Zo maakten de Zusters destijds fudge populair en nu maken de Zusters van Zuster Evie op basis van dit originele recept hun fudge!

De fudge van Zuster Evie wordt volledig handgemaakt in een koperen ketel en gegoten in een mal voor de leuke eigentijdse vorm.

Alle fudge wordt huisgemaakt, niks wordt geïmporteerd! Wij gebruiken dus geen speciale Engelse of Amerikaanse fudgemixen maar maken de fudge zelf op basis van boter, melk en suiker. Net zoals Emelyn dat deed!

De fudge wordt verpakt ± 175 grams doosjes. (Retail)

Speciaalzaken kunnen de losse staven bestellen, zodat ze naar wens van de klant gesneden kunnen worden.

Ook aan de Horeca is gedacht, wat is er nu lekkerder dan een stukje fudge bij de koffie of thee?

Smaken die op dit moment in het assortiment zitten zijn:

Karamel-Zeezout, Honing, Koffie, Chocolade, Witte chocolade-Framboos, Chocolade-Munt en Chocolade-Sinaasappel.

Tevens is er rondom de feestdagen en seizoenen een seizoens-special verkrijgbaar.

Bij interesse, neem dan contact op met de hippe keuken.