Menu

Recepten

Op deze pagina zal ik regelmatig recepten toevoegen, al dan niet in samenhang met de producten van de hippe keuken!

Aangezien Pasen eraan komt beginnen we natuurlijk met het Paasbrood, een mooie combinatie van 2 Puike Potten, te weten krentenbollenmix en de amandelspijs.

Paasbrood

Amandelspijs:

Schud het amandelschaafsel uit de fles en maal dit fijn in een hakmolentje of keukenmachine. Meng dit vervolgens met de suiker, een 1/2 ei en een scheutje citroensap tot een geheel en laat het een dag rusten in de koelkast.

Krentenbrood:

Meng de inhoud van de fles ( krentenbollenmix) met 150 ml handwarm water en kneed 15 minuten. Laat het deeg 60 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek. Kneed het deeg nog een keer goed door en rol het uit tot een min of meer vierkante lap. Maak vervolgens van de amandelspijs een rol met dezelfde lengte. Leg deze rol op de lap deeg en klap deze dubbel. Druk de randen aan en leg de Paasstol op een beklede bakplaat en laat voor de 2de keer rijzen ( 60-75 minuten). Bak de Paasstol af in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 25 minuten. De bovenkant van de Paasstol moet in het midden van de oven liggen. Laat de Paasstol afkoelen en naar wens bestrijken met gesmolten boter en bestrooien met poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

Hangop met cocos-crumble ( of maak er heerlijke cocosbollen van)

Dit is een leuke combinatie van de hemelse hangop met het cocosdeeg van Madame Cocos. (natuurlijk beide te verkrijgen bij de hippe keuken) Kies je favoriete hangop en varieer er lustig op los!

Cocos-crumble maken:

Roer het cocosdeeg in een ruime kom met 2 vorken kruimelig, verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in een voorverwarmde oven van 160 graden tot de kruimels krokant zijn. Laat de kruimels afkoelen en strooi ze over je favoriete hangop.

Geen zin in kruimels? Schep dan balletjes van het deeg en bak deze ongeveer 25 minuten op 160 graden.

Eet smakelijk!